Градоначелник Петриње: Преспавао сам и преломио, враћам држави 30 милиона куна

Срна
Градоначелник Петриње: Преспавао сам и преломио, враћам држави 30 милиона куна

ПЕТРИЊА - Градоначелник Петриње Даринко Думбовић најавио је да ће држави вратити 30 милиона куна помоћи јер се не гледа у људе и штету, већ у политичку припадност, пише Јутарњи лист.

 “Преспавао сам и преломио. Нећу узети 30 милиона куна које је жупан Иво Жинић, од укупно 100 милиона за подручја погођена потресом, додијелио Петрињи. Ако влада жели помоћи Петрињцима, нека нам директно пошаље помоћ, и то на темељу стручне процјене”, огорчено је рекао градоначелник Петриње Даринко Думбовић који сматра да критеријуми при расподјели новца нису били штета од потреса и број људи које треба збринути, него политичка припадност.

“У граду нема ниједне институције која је читава. Остали смо без струје, воде, тресе се, цигле падају. Највише се бојим да још неко од људи не страда. Двадесет је година требало да обновимо град, а сада морамо срушити двије школе, катастар, суд, бившу пошту, цијели центар...”, говорио је Думбовић с којим је Јутарњи лист разговарао непосредно након јучерашњег другог јачег потреса.

Он је казао да се помоћ дијели коме треба и не треба.

“На сваком кораку се осјећа политичка снага и мишић. Помоћ се дијели коме треба и не треба. Петриња има 24.000 становника, а Глина нема више од 2000, а с околним селима 9000. Ако од 100 милиона куна Петрињи даш 30, а Глини 25 милиона, онда ми неко треба објаснити по којем се то кључу дијели ако није по политичком. Људи ме зову. Породица Грубић има четворо дјеце, близанце и дјецу стару три и четири године. Траже ме контејнер јер немају гдје спавати, а немам га. Борим се да негдје смјестим новорођену бебу”, наставио је Думбовић којега је посебно погодило, каже, што га жупан Жинић оптужује да је у кампањи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана