Градоначелник Београда са српском дјецом у музеју “Звезде”

Срна
Градоначелник Београда са српском дјецом у музеју “Звезде”

БЕОГРАД - Градоначелник Београда Зоран Радојичић данас је заједно са дјецом српског поријекла из региона, учесницима Љетњег кампа у Београду, обишао Музеј Фудбалског клуба “Црвена звезда”.

Радојичић је изразио задовољство због тога што је имао прилику да проведе вријеме са дјецом из Далмације и БиХ, која су посјетила матицу Србију и њен главни град.

Он је рекао да је 44 дјеце у Србију и Београду како би се боље упознали о бројним културно-историјским и спортским знаменитостима и са својом матицом, саопштено је из прес-службе града Београда.

Радојичић је пренио да је на дјецу током ових неколико дана боравка у Београду један од најјачих утисака била посјета Храму Светог Саве и сусрет са Његовом светости патријархом српским Порфиријем, као и посјета Народном музеју.

Он је додао да је дјеци такође било занимљиво и да дођу на стадион “Црвене звезде” и виде које је све медаље Звезда освојила, те оцијенио да су медаље и освојени шампионати спортских клубова и репрезентација Србије значајни свим Србима гдје год они живјели.

“Београд увек жели да свој деци покаже гостопримство. Када одрасту заједно ћемо сарађивати јер ћемо једино тако, кроз солидарност, опстати у тешким временима и постићи напредак Србије”, истакао је он, те додао да је разговарао и са српским златним кошаркашицама о припремама за Олимпијске игре у Токију.

Београд је, додао је Радојичић, град отворен за све људе, а дјеца из региона ће на овај начин наставити да се повезују са својим вршњацима у матици.

Организатор Љетњег кампа Сања Лакић изјавила је да је за дјецу од изузетног значаја да имају директан контакт са Београдом и Србијом.

“Осмислили смо нову причу у којој ће сви наши малишани из региона да се повежу са српском престоницом, те ће сходно томе деца овде учити више о српском језику, историји и култури”, рекла је она.

Дјеца остају у Београду још сутра, када ће провести дио дана са предсједником Србије Александром Вучићем.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана