Грађани траже хитну сједницу владе због убиства Шејле Бакије

СРНА
Foto: aгенције

ПОДГОРИЦА - Група грађана окупила се данас на протесту испред зграде Основног државног тужилаштва у Подгорици, са којег је затражено одржавање хитне сједнице Владе Црне Горе због убиства деветнаестогодишње Шејле Бакије.

Скуп су организовали Покрет за развој Тузи и невладина организација "Систем", заједно са организацијама које се боре против насиља. Протест су подржали предсједник општине Тузи Ник Ђељошај и потпредсједник Скупштине Црне Горе Бранка Бошњак. Александра Секулић из НВО "Систем" рекла је да окупљени траже хитну сједницу Владе, на којој ће се анализирати пропусти због убиства Бакије и утврдити одговорност свих службеника.

"Тражимо конкретне мјере које ће Влада и институције предузети да би се унаприједила заштита жена и дјеце од насиља", поручила је Секулићева. Неда Радовић из те НВО питала је чија је одговорност зато што Бакија није заштићена. "Јавно питамо државу - јесу ли нам закони адекватни и правилно тумачени?

Колико су нам безбједна дјеца? Нека нам Шејла остане као опомена да изађемо из круга ћутања и јавно дигнемо глас против насиља", поручила је Радовићева. Деветнаестогодишња Шејла Бакија убијена је хицима из ватреног оружја 30. септембра, док је њен отац Шабан Бакија тешко рањен у пуцњави на Карабушком пољу у Тузима. Илир Ђокај, невјенчани супруг убијене, након пуцњаве је побјегао, а потом се предао полицији

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана