Грађани Црне Горе ће плаћати мање рачуне за струју

Срна
Foto: Илустрација

ПОДГОРИЦА- Влада у Подгорици усвојила је данас измјене Уредбе о накнади за подстицање производње електричне енергије из обновљивих извора и високоефикасне когенерације, захваљујући којима ће, како су објаснили представници Министарства капиталних инвестиција, грађани плаћати мање рачуне за струју.

Државни секретар у Министарству капиталних инвестиција Адмир Шахмановић рекао је да су измјене иницирали прије свега да би смањили трошкове грађана за рачуне за електричну енергију које плаћају на мјесечном нивоу.

"Уредба, између осталог, дефинише откупну цијену електричне енергије од произвођача из повлаштеног подстицајног система. На овај начин, смањили смо 50 одсто накнаду за овај вид подстицаја за грађане и грађани ће плаћати мање рачуне", рекао је Шахмановић на сједници Владе у Подгорици, која је у току.

Он је додао да су ослободили грађане који троше до 300 киловата просјечне потрошње на мјесечном нивоу.

"Они неће плаћати накнаду за подстицајне мјере за обновљиве изворе енергије, а ослободили смо обавезе државни буџет за евентуалну накнаду ових подстицајних мјера у случају да недостају средства на крају године. Терет је пренесен на `Електропривреду`", објаснио је Шахмановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана