Град у коме је обавезно ношење оружја

Мондо
Град у коме је обавезно ношење оружја

Мали град у америчкој држави Џорџија донио је пропис којим од сваког домаћинства захтијева да посједује оружје, да би се спријечио раст криминала.

Амерички сајт Њузмакс објавио је данас да је Градског вијеће Нелсона једногласно ноћас донијело ту одлуку која је, међутим, симболична јер није предвиђена казна за прекршиоце који не купе оружје.

Члан Градског вијећа Дуејн Кроник, предлагач те мјере, каже да је нови пропис израз подршке опстанку права на посједовање оружја у САД и, истовремено, порука потенцијалним криминалцима.

Пропис је донијет усред дебате о законима о оружју у Сједињеним Америчким Државама послије децембарског оружаног напада са 26 жртава у једној основној школи у Конектикату.

Пропис градића Нелсона се изричито не односи на осуђене криминалце, становнике са физичким и менталним тешкоћама и на оне који имају "приговор савјести" на посједовање ватреног оружја, рекао је Кроник.

Криминал досије Нелсона, који има само једног полицајца, састоји се углавном од ситних крађа, рекао је Кроник. У том градићу, 80 километара сјеверно од Атланте, живи 1.300 људи.

Слични прописи о оружју су прошлог мјесеца предложени, али одбијени у два мала града у америчкој држави Мејн.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана