Град Београд обезбиједио донације за изградњу пет кућа у Глини

Срна
Foto: Архива

БЕОГРАД - Град Београд обезбиједио је донацију за изградњу пет кућа у Глини на Банији, које су настрадале у земљотресу у Хрватској крајем 2020. године. Потписивању уговора Фондације за дјецу и младе Београда "Гнездо" и више донатора, присуствовали су замјеник градоначелника Београда Горан Весић и замјенил градоначелника Глине Бранка Бакшић.

Уговоре о донацији у Београду је потписала директор Фондације Тања Поповић и представници више компанија које су донирале средства за изградњу кућа, саопштено је из прес службе града Београда. Весић је подсјетио да се град послије разорног земљотреса одазвао позиву тадашњег митрополита загребачко-љубљанског, данашњег патријарха Порфирија, да се помогне настрадалом српском народу на подручју Баније и Кордуна.

Он је рекао да је град Београд тада донирао контејнере за привремено становање, али да, нажалост, и дан-данас људи живе у тим условима, те су одлучили да посредством градске фондације и београдских компанија помогну тим људима у Мајским пољанама. Весић је истакао да се српски народ гдје год да живи увијек може да ослони на град Београд, што се показало и у Косовској Митровици, Црној Гори, а сада у Глини.

Замјеница градоначелника Глине Бранка Бакшић захвалила је граду Београду, донаторима и осталим на великој ангажованости, те напоменула да се прва кућа у насељу Мајске пољане, донација Покрајинске владе, већ завршава. Борислав Меанџија је у име свих породица са Баније захвалио за донације које се из града Београда и Србије шаљу народу чије су куће настрадале у разорном земљотресу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана