Грабар-Китаровић подржала Пусићеву

Агенције
Грабар-Китаровић подржала Пусићеву

Загреб - Министарка спољних послова Хрватске Весна Пусић рекла је да је о својој кандидатури за генералног секретара УН-а разговарала с предсједницом Колиндом Грабар-Китаровић, која је оцијенила да би то било добро за Хрватску.

"Разговарале смо о томе... оцијенила је да би то за Хрватску било добро", рекла је Пусићева која се помиње међу аспирантима за насљедника садашњег генералног секретара Бан Ки Муна, пренијели су хрватски медији.

Пусићева сматра да би кандидатуру хрватског политичара за једну од највиших дужности у међународној заједници требало да подупре свако коме је стало до промоције земље.

"Сама чињеница да бих ја или нетко други из Хрватске могли бити озбиљни кандидат за то мјесто је само плус за промоцију земље", додала је Пусићева у интервјуу ХТВ-у у емисији "Јавна ствар".

Да би наслиједила Бан Ки Муна, чији мандат истиче крајем 2016, кандидатуру шефице хрватске дипломатије треба да подржи премијер и предсједница државе. Кандидате предлаже Савјет безбједности, а главног секретара бира Генерална скупштина УН-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана