Готовина као херој, или отказ са ХРТ-а

Глас Српске
Готовина као херој, или отказ са ХРТ-а

Загреб - Етичка комисија ХРТ-а разматра пријаву коју је против бившег уредника информативног програма Дражена Миочића поднио новинар Хрвоје Зовко. Новинар и уредник Зовко је Миочића пријавио због претњи, увреда и "пребројавања (етничких) крвних зрнаца".

Зовко у пријави наводи да му је Миочић претио, да је грубо вређао њега, и неколико колегиница и колега, а поводом документарног филма о генералу Анти Готовини, на којем Зовко ради од октобра 2012. године.  

Миочић је Зовка оптужио да се "документарац о Готовини ради на захтјев политике, а с циљем да генерала прикаже као криминалца и ратног злочинца". Миочић је вређао, претио да ће, када се промјени власт "у маниру '47. и '48. растурити црвене" и "потјерати их са телевизије". И не само њих, већ њихове "пријатеље и јатаке".  

"Финале његовог испада било је скандалозно и срамотно пребројавање крвних зрнаца појединим колегама 'Србима' у програму, али и једном министру јер му је уз остале "епитете", супруга погрешне националности.  

Тако је министру бранитеља Предрагу Матићу Фреду спомињао "српску и вуковарску мајку", његов "мјешани брак", а његову супругу назвао "четникушом", навео је Зовко у пријави Етичкој комисији ХРТ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана