Готова истрага о смрти Бандића, одбачена пријава против његових сарадника и пријатеља

ГС
Готова истрага о смрти Бандића, одбачена пријава против његових сарадника и пријатеља

ЗАГРЕБ - Државно тужилаштво у Хрватској донијело је рјешење о одбацивању кривичне пријаве против Наталије Прице, Гзима Реџепија и Сергија Ивановића у вези са смрћу градоначелника Загреба Милана Бандића.

Пријава их је теретила за дјела непружања помоћи Бандићу, преносе хрватски медији.

Након разматрања навода у кривичној пријави и проведених провјера, закључено је да нема основане сумње да тадашњем градоначелнику љекарска помоћ није пружена на вријеме. Самим тим, не постоји основана сумња да су пријављене особе починиле ова кривична дјела, као ни неко друго кривично дјело за које се прогони по службеној дужности.

Тужилаштво је лани почело истраживати смрт Милана Бандића, који је умро у ноћи с 27. на 28. фебруар 2021. године од посљедица срчаног удара. Кривичну пријаву поднио је активист и стручњак за заштиту личних података Стјепан Перко. Њом су обухваћени Бандићева сарадници Реџепи и Прице, предузетник Сергиј Ивановић и непознати починилац.

У ноћи у којој је умро Бандић прво се појавила информација да је умро у свом стану у Бужановој, онда се кренула ширити верзија по којој је умро код пријатеља Сергија Ивановића на Врховцу, да би потом портал Индекс објавио да је Хитна помоћ дошла по Бандића на адресу гдје живи његова блиска сарадница Наталија Прица, која је удаљена пет минута хода од куће Сергија Ивановића.

Иако су Бандићеви пријатељи тврдили да су позвали Хитну помоћ, "добро упућен" извор Индексу је рекао да су звали директно директора загребачког Наставног завода за хитну медицину Жарка Рашића те да је он одмах назвао диспечерски центар да упуте возила Хитне помоћи.

Бандићев пријатељ Гзим Реџепи рекао је да је он био с Бандићем код Сергија Ивановића и да му је управо он одмах прискочио у помоћ кад се Бандић срушио.

.Ја као његов пријатељ сам изузетно тужан и несретан што сам баш ја требао започети реанимацију коју су касније наставили колеге из Хитне - изјавио је тада Реџепи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана