Голоб: У Словенију долази слобода

Срна
Голоб: У Словенију долази слобода

ЉУБЉАНА - Роберт Голоб, оснивач странке Покрет слобода, након највише освојених гласова бирача на парламентарним изборима рекао је у побједничком говору да у Словенију “долази слобода” и да ће настојати брзо саставити нову владу.

“Сви ви сте заслужни да ће у Словенију сутра доћи слобода”, рекао је Голоб синоћ у поруци члановима свог изборног штаба, јављајући се путем видео-позива из самоизолације у којој је од почетка прошле седмице због заразе вирусом корона.

Он је посебно захвалио за подршку организацијама цивилног друштва и младима за које је рекао да га инспиришу и да ће побољшање услова за живот млађих генерација бити један од приоритета његове будуће владе, коју жели што прије формирати.

Голоб каже да је одушевљен високом излазношћу на изборе која се, према незваничним подацима, крећу око 65 одсто, што даје будућој влади посебан легитимитет и одговорност да испуни оно што су у програму странке обећали.

Овај педесетпетогодишњи менаџер и релативно ново лице у словеначкој политици, рекао је синоћ, поздрављајући своје чланове, да је странка постигла свој циљ и величанствен изборни резултат, преносе словеначки медији.

Јанез Јанша, досадашњи премијер и лидер Словенске демократске странке, честитао је побједнику и поручио да ће у парламенту бити још јачи јер су остварили добре резултате тамо гдје их до сада нису имали.

У парламент би требала ући демохришћанска Нова Словенија /НСИ/ која добија осам мандата, Социјални демократи /СД/ са седам заступничких мјеста и Љевица са четири мандата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана