Глумац славио пораз »четничке и србофилске« струје

Срна
Глумац славио пораз »четничке и србофилске« струје

Загреб - Хрватска телевизија /ХРТ / јавно се оградила од изјаве познатог глумца Божидара Алића, који је током прославе побједе Колинде Грабар-Китаровић рекао да се ради о поразу "четничке и србофилске" струје.

"Добро вече Хрватице и Хрвати. Моја подршка госпођи Колинди Грабар-Китаровић, јер сам добровољац домовинског рата, Хрват и католик.

Богу хвала да је побиједила госпођа Колинда Грабар-Китаровић против ове удбашке, србофилске и четничке струје. Живјели", поручио је Алић у изјави за ХРТ из ХДЗ-овог изборног штаба.

Новинарка се на лицу мјеста љубазно захвалила Алићу за изјаву, а реаговао је тек новинар из студија и оградио се од Алићевог иступа.

"ХРТ се оштро ограђује од таквих изјава и говора мржње. Радило се о преносу уживо у којем репортерима није лако у свакој ситуацији адекватно и правовремено реаговати", поручили су из ХРТ-а.

И током предсједничке кампање дешавали су се националистички испади, попут напада омладине ХДЗ-а на Вараждинце зато што гласају за Иву Јоспиповића и оптужбе да су "југофили" и "удбаши".

Забиљежено је и пребројавање крвних зрнаца новинара ХРТ-а који су водили предизборно сучељавање предсједничких кандидата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана