Главни уредник ХТВ-а поднио оставку

Агенције
Главни уредник ХТВ-а поднио оставку

Загреб - Директор ХРТ-а Горан Радман 9. маја послао је захтјев етичкој комисији ХРТ-а да испита да ли је Жељко Рогошић наводима које је изнио у својој биографији приложеној уз пријаву за мјесто главног уредника ХТВ1, а који су оспорени у јавности, повриједио етички кодекс ХРТ-а, преносе агенције.

Главни уредник Првог програма ХТВ-а Жељко Рогошић поднио је неопозиву оставку на то мјесто због “медијске хајке” на њега поводом мишљења етичке комисије ХРТ-а да није дао тачне податке у својој биографији.

Комисија је разматрала у јавности исказане, наводно, проблематичне и нетачне тачке у његовој професионалној биографији у поступку кандидатуре за главног уредника ХТВ 1.

То тијело је јуче једногласно закључило да је новоименовани главни уредник ХТВ1 Жељко Рогошић повриједио етички кодекс ХРТ-а, јер његова биографија онако како је написана није потпуно у складу с чињеничним стањем.

Рогошић се у оставци извинио “због непрецизности или нејасноћа у наведеним формулацијама”, које се тичу функција и раздобља када их је и гдје обављао, али сматра да баш ништа у његовој 30-годишњој професионалној биографији није ни лажирано, ни фалсификовано.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана