Главни тужилац у Скопљу о смрти хрватског рукометаша: "Трага се за човјеком који је започео и први задао ударац"

ГС
Главни тужилац у Скопљу о смрти хрватског рукометаша: "Трага се за човјеком који је започео и први задао ударац"

СКОПЉЕ- Главни тужилац у Скопљу Гаврил Бубевски коментарисао је за РТЛ случај око смрти хрватског рукометаша Дениса Тота, односно је ли ријеч о покушају заташкавања околности смрти.

Млади рукометаш нападнут је прије неколико дана испред популарног ноћног клуба у Скопљу.

Полиција је, након што је прегледала видео снимке, ухапсила двије особе, међу њима и 19-годишњу дјевојку. Једна је још у бијегу – рекао је за РТЛ главни тужилац у Скопљу Гаврил Бубевски.

"Моје посљедње информације су да се још увијек трага за човјеком који је започео то. Он је први задао ударац рукометашу, који се није ни бранио, а послије га је друго двоје ударало у главу с ногама", казао је Бубевски.

Но, цијели је случај од почетка чудан. Из болнице су прво тврдили да је Тот преминуо од срчаног удара, а то је потврдила и полиција, објаснивши како није било видљивих трагова насиља.

"Најоштрије осуђујемо сва нагађања о транспарентности овог трагичног догађаја.  Већ при самом пријему истицали смо тежину стања у којем је пацијент примљен и све покушаје реанимације. Надамо се да ће надлежне институције ускоро расвијетлити случај", поручили су из болнице.

Тек при обдукцији утврђене су повреде главе, па се почело сумњати и у заташкавање случаја. Додатно је то потпирило нагађање о наводној вези власника ноћног клуба и директора болнице.

"Мислим да није била никаква намјера заташкати све, уопште. Само сплет околности. Мислим да је била лоша медицинска процјена и стојим при томе", тврди пак Бубевски.

Денисов пријатељ и саиграч Домагој Перлић, који је тренер РК Ђаково, је шокиран.

"Увијек спреман помоћи, увијек за зафрканцију са својим специфичним смислом за хумор. Био је посебан и човјек и прави спортиста, одличан рукометаш. Денис никад није био инцидентан тип не вјерујем да је икакву тучу и започео", тврди Перлић.

Тројцу који је убио младог рукометаша пријети од 5 до 20 година затвора.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана