Главни осумњичени за ликвидацију Николе Бојовића убијен испред куће у Будви

Агенције
Главни осумњичени за ликвидацију Николе Бојовића убијен испред куће у Будви

Будва - Слободан Шарановић (79) из Даниловграда осумњичени за убиство Београђанина Николе Бојовића (39) убијен је испред своје куће у Будви, саопштила је полиција.

Према првим информацијама на Шарановића је пуцано у суботу око 22 часа из аутомобила у покрету у будванском насељу Дубовица. На Шарановића је испаљено најмање 15 метака, након чега је на мјесту остао мртав. Непосредно након што су се чули рафали из аутомата из куће је истрчала Шарановићева супруга, која је током дана из Београда дошла у Будву. Надзорне камере су снимиле нападаче. Полиција је након убиства блокирала цијели кварт. МУП Црне Горе саопштио је да надлежни трагају за починиоцима.

Шарановић је оптужен да је организовао убиство Николе Бојовића, да би се осветио његовом брату Луки Бојовићу који је означен као вођа "земунског клана". Лука Бојовић је наводно стајао иза убиства Шарановићевог брата Бранислава.

Бранислав Шарановић је иначе убијен у Београду у октобру 2009. године, а Никола Бојовић крајем априла 2013. године.

Шарановић је 8. децембра прошле године пуштен из притвора у Спужу гдје је провео скоро три године због сумње да је са Ратком Кољеншићем из Даниловграда организовао убиство Николе Бојовића у центру Београда 29. априла 2013. године.

Од тренутка хапшења Шарановић је негирао кривицу. Недавно је током рочишта на којем се разматрала касније враћена оптужница казао да "ако икада буде у могућности да ће се 'одужити' свима који су му смјестили да одговара пред судом". У оптужници пише да су планирана убиства и Владимира Јовановића и Филипа Кораћа, за које су оптужени сматрали да су припадници Бојовићеве организоване криминалне групе, а коју су сматрали одговорном за убиство Бранислава Шарановића -  Слободановог брата, који је усмрћен у Београду 2009. године. Недуго након убиства брата, Слободан је у излог своје мјењачнице у Београду поставио плакат са братовљевом сликом и поруком да ће вриједно наградити сваког ко му помогне да открије налогодавце убиства. Истрага о убиству Бојовића води се и у Србији и у Црној Гори, а Шарановић је главноосумњичени у оба случаја.

Избјегао смрт

Слободан Шарановић, власник фирми у Црној Гори, Србији и Аустрији, крајем прошле године пријавио је тужилаштву и полицији да је њему непознати младић планирао да га убије, али је у посљедњем моменту одустао од те намјере. Шарановић је тада инспекторима будванске полиције испричао да му је на улици пришао младић и уперио пиштољ у њега и рекао да има задатак да га убије, али да је одустао од тога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана