Главни одбор СНП-а изгласао улазак у мањинску владу

Г.С.
Foto: SNP

ПОДГОРИЦА- Главни одбор Социјалистичке народне партије /СНП/, чланице изборне коалиције "За будућност Црне Горе", која је побиједила на посљедњим парламентарним изборима, изгласао је улазак те странке у мањинску владу.

 За улазак СНП-а у мањинску владу гласало је 97 чланова Главног одбора, а 32 била су против, преносе црногорски медији. Предсједник СНП-а Владимир Јоковић рекао је да је Главни одбор овластио Предсједништво странке да разговара са мандатаром Дританом Абазовићем о уласку у мањинско-техничку владу.

Јоковић је истакао да је одлука донесена у демократској атмосфери. Он је навео да СНП чврсто стоји на својим позицијама и остаје на путу којим је корачао 25 година.

"Приоритети су темељни уговор са Српском православном црквом, попис становништва, Отворени Балкан, чишћење бирачког списка, закон о поријеклу имовине, закон о лустрацији... Надам се да ће ова влада урадити оно што није влада Здравка Кривокапића", рекао је Јоковић.

Док је трајала сједница пуних пет часова, испред канцеларија СНП-а у Подгорици окупили су се чланови одбора из других крајева Црне Горе који су протествовали, јер сматрају да не треба подржати Абазовићеву мањинску владу, а којој ће подршку дати и опозициона Демократска партија социјалиста.

СНП-у је за одлуку да уђе у ову мањинску владу обећано пет министарских мјеста, мјесто потпредсједника владе и функција предсједника Скупштине Црне Горе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана