Главашевић: Поново је пуцано на малу Александру

Срна
Главашевић: Поново је пуцано на малу Александру

Загреб - Саборски заступник СДП-а Бојан Главашевић критиковао је скандалозни прилог ХРТ-а о убиству српске породице Зец 1991. године и оцијенио да је у малу Александру Зец - поново пуцано.

Хрватска радио-телевизија /ХРТ/ емитовала је прилог о том злочину уз констатацију да је тај случај "медијски предимензионисан", те да је "бацио сјену на страдање више од 400 друге дјеце".


"На успомену на Александру Зец, малену, недужну дјевојчицу у розе пиџами, устријељену и бачену у јарак на Медведници, по други пут је испаљен метак", поручио је Главашевић за саборском говорницом.

Он је навео да га је колега заступник из ХДЗ-а питао "Зашто се враћа у прошлост", и појаснио да на ХРТ-у неки људи "не разумију да је свако дијете недужно, те да је успомена на Александру Зец - успомена на сву дјецу убијену у ждомовинском ратуж, на њих више од 400".

"Такви људи мјере вриједност људског живота у крвним зрнцима, говоре да није свака недужна жртва баш иста, па дају жаргументеж за то", навео је Главашевић и напоменуо:

"Тешко ми је говорити о овоме, али морам. Морам, и због властитих жртава и оних који су, попут мене, осјетили сав ужас ријечи које су изговорене".

Бојан Главашевић је син Синише Главашевића, некадашњег новинара и уредника Радија Вуковар, који је убијен на Овчари 1991. године и чије тијело је извађено из заједничке гробнице послије неколико година.

Чланови породице Зец - Михајло, његова супруга Марија, те кћи Александра, ликвидирани су у Загребу прије 25 година.

Њихове убице до данашњег дана нису одговарале, иако су признале свој злочин. Пуштени су на слободу због "процедуралне грешке", односно због тога што током испитивања у полицији нису били присутни њихови адвокати.

Неки од учесника убиства добили су ордене за ратне заслуге и послије одговарали за друге злочине над Србима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана