Главашеви црнокошуљаша били постројени испред Сабора

index.hr
Главашеви црнокошуљаша били постројени испред Сабора

Загреб Танјуг - Око 30 припадника Славонске соколске гарде ратног злочинца Бранимира Главаша, постројило се данас, у црним кошуљама и панталонама, испред зграде Хрватског сабора, и извели унапред увјежбану кореографију, пренио је портал Index.hr.

Припадници Славонске соколске гарде, који су и ранијих дана шокирали јавност пошто су постројавањем многе подсjетили на озлоглашене јединице из Другог свjетског рата, стајали су непомично, држећи хрватске, али и заставе ХДС СБ-а, навео је Index.hr.

"Данас тачно у 18 сати у просторијама Хрватског сабора одржаће се предаја кандидацијских листа ХДС СБ-а за 4. и 5. изборну јединицу за предстојеће парламентарне изборе. Програм и протокол предаје кандидацијских листа одржаће се уз свечано постројавање Славонске соколске гарде на Марковом тргу", стоји у саопштењу на њиховим Facebook страницама.

Постројавање је обезбjеђивао мањи број полицајаца.

Главаш је раније рекао је да "ово није војно постројавање", већ да се "у странци оснива рекреативна секција", а да ће Славонска соколска гарда "служити у функцији спорта и странке".

Према његовим ријечима, црна боја кошуља изабрана је "јер дјелује елегантно и свечано".

Један од најгласнијих противника овог постројавања био је бивши предсједник Сабора Владимир Шекс, који је рекао да га овакве ствари подсјећају на нека грозна времена.

"Ја бих волио да се то у ово вријеме на хрватској позорници не догађа, јер асоцира на неке друге године, 1990/1991. па и 1941. и на све оно што има ознаке црнокошуљаштва", рекао је Шекс, наводи Index.hr.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана