Главаш пријављен да је пријетио смрћу Шексу

Срна
Главаш пријављен да је пријетио смрћу Шексу

ЗАГРЕБ - Бранимир Главаш, који је био осуђен за ратне злочина над српским цивилима у Осијеку, пријављен је због пријетњи смрћу некадашњем предсједнику Хрватског сабора Владимиру Шексу, пише “Јутарњи лист”.

Према незваничним сазнањима листа, Главашем се дуже од мјесец дана баве полиција и Општинско државно тужилаштво у Загребу.

“Јутарњи лист” пише да је неименовани осјечки адвокат прије неколико мјесеци пришао Шексу и пренио му Главашеву пријетњу смрћу. Шекс није желио да коментарише ове информације.

Главаш тврди да је Шекс наредио истрагу против њега због ратних злочина над српским цивилима у Осијеку почињених 1991. године и због тога га стално спомиње на друштвеној мрежи “Фејсбук” називајући га “Сова”.

-„Сова“ је 6. априла 2006. мени поручио са ХДЗ-ове прес конференције из Осијека да ће ми жодсјећи оба крилаж. Данас ја „Сови“ поручујем да је дошло вријеме да га потпуно очерупам - објавио је прије неколико седмица Главаш.

Главаш је био осуђен за ратни злочин над српским цивилима на осам година затвора, али је ослобођен након што је Уставни суд Хрватске укинуо правоснажну пресуду Врховног суда и поступак вратио на почетак.

Он је раније на свом “Фејсбук” профилу написао да је током последњег рата “побио премало људи”.

Главаш је био један од оснивача ХДЗ-а и почетком деведесетих година кључна особа у Осијеку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана