Главаш неће свједочити на суђењу Драги Тадићу

Агенције
Главаш неће свједочити на суђењу Драги Тадићу

Загреб - Предсједник ХДССБ-а Бранимир Главаш, који у Мостару издржава осмогодишњу затворску казну због ратног злочина над српским цивилима, у понедјељак се неће појавити на загребачком Жупанијском суду, гдје је требао свједочити на суђењу бизнисмену Драги Тадићу оптуженом да је покушао утицати на неименоване судије Врховног суда како би се измијенила Главашева првостепена пресуда, преносе агенције.

Главаш је, на позив одбране, требао бити доведен као свједок на загребачки суд, јер из затвора у БиХ није могуће остварити контакт видеовезом.

Прописана процедура налаже да он треба дати сагласност за свједочење, али како то до данас није учинио суд је протумачио да Главаш није пристао на свједочење.

То не значи да ако његова сагласност дође накнадно Главаш ипак неће бити испитан као свједок.

Тадићев адвокат Јадранка Слоковић раније је изјавила да је Главаш, према њеним информацијама, пристао свједочити на Жупанијском суду.

За утицај на судије Врховног суда у овом се поступку суди се само Тадићу.

Након сплитског бизнисмена Срећка Јуришића оптужбе су признали и хрватски посланик ХДССБ-а Иван Дрмић, Тадићева супруга Божица Тадић-Ћавар те бивши замјеник главног уредника “Гласа Славоније” Сања Маркетић.

USKOK Тадића терети да је остале оптужене окупио у скупину која је требала утицати на неименоване судије Врховног суда и покушати преиначити пресуду Главашу за ратни злочин над српским цивилима у Осијеку.

Главаш је правомоћно осуђен на осам година затвора.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана