Главаш из затвора Шексу послао три разгледнице

Вечерњи лист, Нови лист
Главаш из затвора Шексу послао три разгледнице

Загреб - Три разгледнице идентичног садржаја потписане именом Бранимира Главаша стигле су на адресу Владимира Шекса, преноси “Вечерњи лист”.

Двије су га у понедјељак дочекале у Сабору, а једна му је стигла у поштански сандучић на његовој загребачкој адреси.

Потврдио је то Владимир Шекс, који каже да те разгледнице спадају у сферу фантазије, да о њима ништа не мисли и да га њихов садржај није нимало забринуо.

Пита се и да ли су оне аутентичне.

А шта у њима пише?

Како је објавио “Нови лист”, оне су насловљене с “драги, пријатељу”, а садржај је сљедећи:

“Управо сам прочитао опширно писмо Иве Санадера у којем је појаснио неке ствари и досадашње дилеме. Радујем се скором виђењу. Твој пријатељ, Бранимир Главаш” (Мостар, 12. 8. 2013.). Ако су разгледнице заиста аутентичне и ако их је заиста написао и послао Бранимир Главаш, онда се Шексу можда и остварило његово поређење бившег премијера и шефа ХДЗ-а са Зороом осветником.

Ако је Главаш заиста од Санадера, преко посредника, добио информације које би се могле односити на евентуални Шексов утицај на процес против Главаша, онда би се то могло тумачити као Санадерова освета.

Но, иако се у разгледници спомиње Санадерово писмо, предсједник Жупанијског суда у Загребу Иван Турудић и предсједник судског вијећа које је осудило Санадера у обједињеном случају Хипо – Ина, тврди да Санадер из затвора Главашу није послао никакво писмо.

Наиме, сва писма која би Санадер евентуално слао стижу њему, као шефу судског вијећа, на провјеру.

– Процедура је таква да предсједник вијећа, у овом случају ја, чита пошту и процјењује могу ли та писма бити послата (ако би у њима било елемената утицаја на свједоке, онда се стопирају). Ако је Санадер заиста послао писмо Главашу, онда је то учињено илегално јер до мене писмо није дошло – рекао је Турудић.

У мостарском затвору јуче нису могли потврдити да ли је Главаш слао разгледнице Шексу.

И Санадеров адвокат Горан Суић сматра да он није писао ни слао писмо него је евентуално с неким разговарао ко је можда срочио писмо или Главашу пренио његове ријечи.

Главашев адвокат Вељко Миљевић пак каже да је Главаш о Шексу можда дознао оно о чему су они пуно пута разговарали па му се вјероватно јавио разгледницом како “Шекс не би баш мирно спавао”.

– Ако због вас неко неколико година не спава мирно јер је у затвору, онда је логично да и ви када нешто сазнате тој особи приуштите мало неспавања – рекао је Миљевић, који очекује да би Главаш из затвора требао изаћи идуће љето.

Трокут Санадер – Шекс – Главаш изнимно је занимљив јер су управо Шекс и Главаш на фамозном сабору ХДЗ-а Санадеру омогућили побједу над Пашалићем, уз помоћ обезбјеђења.

Накнадно је Главаш означио Санадера као свог прогонитеља који му “пакује” монтирани процес (случај “Селотејп”).

Чак се извињавао што је довео тог “монструма” на власт.

Када пише “драги, пријатељу”, Главаш о Шексу сигурно тако не мисли.

Иако су некада били најближи сарадници, њихов се однос описивао као “прст и нокат”, дефинитивно су раскрстили 2005., када је Главаш избачен из ХДЗ-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана