Геније за савјетника

Агенције
Геније за савјетника

Скопље - Македонски министар здравља Никола Тодоров тражи помоћнике који морају да имају завршен факултет, да говоре најмање два страна језика и да имају коефицијент интелигенције најмање 140, преносе агенције.

Министар здравља Македоније Никола Тодоров тражи помоћнике, али кандидати би, судећи по огласу, морали да буду генији, и то са сертификатом, пише Асошијетед прес.

У огласу Министарства здравља наводи се да је Тодорову потребно десет савјетника које би консултовао једном или двапут мјесечно.

Дневно би добијали између 3.000 и 5.000 денара (50 до 80 евра).

Од кандидата се захтијева универзитетска диплома, да говоре најмање два страна језика и да имају коефицијент интелигенције најмање 140, за шта потврду мора да изда међународно удружење натпросјечно интелигентних (МЕНСА).

Македонским јавним службеницима обично не траже да пролазе тестове интелигенције, али, како пише АП, Тодоров умије да буде захтјеван.

Тодоров је недавно, на примјер, разљутио љекаре повезавши њихове плате са бројем пацијената које прегледају, указује АП.

Просјечни коефицијент интелигенције (ИЉ) је од 90 до 110, наводи агенција и указује да се онај ко има коефицијент већи од 140 сматра генијем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана