Гаси се Монтенегро Ерлајнс

Танјуг
Foto: Ex Yu Aviation

ПОДГОРИЦА - Влада Црне Горе гаси авио-компанију Монтенегро Аирлинес и оснива нову компанију са државним капиталом, преносе подгорички медији.

"За компанију Монтенегро Аирлинес, уз сву добру вољу не можемо да пронађемо законито рјешење како би опстала", изјавио је министар капиталних инвестиција Младен Бојанић.

Он је на конференцији за новинаре саопштио да влада планира оснивање нове компаније са оснивачким капиталом владе, те да се нада да ће она бити оперативна до сљедеће љетне сезоне, преноси "РТЦГ".

"Ова влада нема проблем да донесе одлуку, али овдје не можемо да донесемо никакву одлуку за Монтенегро Аирлинес. Тражили смо 15 дана, звали у региону одређене компаније, разговарали са европским консултантима и закључак је да не можемо донијети ниједну одлуку у корист Монтенегро Аирлинес, а да буде законита", казао је Бојанић.

Додао је да рјешења једноставно нема.

"Везане су нам руке одлукама Агенције за заштиту конкуренције и односима и радом одбора директора који у име државе газдује тако важним субјектом. Нажалост, предсједник Одбора директора данас је јавио да не може да дође, јер га боли зуб", додао је црногорски министар капиталних инвестиција.

Истакао је да влада није хтјела да незаконито ради и доноси такве одлуке.

"Не постоји могућност да добијете кредит за Монтенегро Аирлинес, јер они такав кредит не могу да врате. Имамо у плану оснивање нове компаније са оснивачким капиталом владе", навео је министар.

Истакао је да ће за оснивање нове компаније бити потребно шест до осам мјесеци, те да ће учинити све да нова компанија буде оперативна до сљедеће сезоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана