Фрескописац насликао Кривокапића, није консултовао Митрополију

Срна
Foto: Срна

ПОДГОРИЦА- Црквена општина Подгорица саопштила је данас да је лик бившег премијера Црне Горе Здравка Кривокапића на сахрани блажопочившег митрополита Амфилохија у Храму Христовог васкрсења насликан у току ноћи за шта фрескописац није конслутовао Митрополију, уз напомену да на тој фресци није било планирано сликање било ког политичког актера.

Кривокапић је јуче на "Твитеру" објавио фотографије фрескописа у изради, у Саборном храму Христовог васкрсења у Подгорици, на којем се он налази међу вјерницима и свештенством на сахрани митрополита црногорско-приморског Амфилохија.

Црквена општина Подгорица саопштила је да је то искључиво идеја самог фрескописца, који се при његовом осликавању није консултовао нити за то добио благослов ни од људи задужених за умјетничке радове у Митрополији црногорско-приморској, ни од митрополита Јоаникија.

У саопштењу истичу да су дубоко свјесни да живе у политички подијељеном амбијенту и да се Црква труди да се увијек и у свему издигне изнад дневно политичких и партијских активности, призивајући и примајући у своју заједницу сваког човјека без обзира на његову партијску или идеолошку припадност.

Из Црквене општине Подгорица напомињу да сликање било ког политичког актера на фресци која изображава сахрану блаженопочившег митрополита није било у плану нити се о тој идеји уопште говорило.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана