Франце 24: Мило заиграо на украјински сценарио

Агенције
Франце 24: Мило заиграо на украјински сценарио

Предсједник Црне Горе Ђукановић жели да створи цркву слично украјинском сценарију. У стварности, међутим, то му неће проћи лако, објавио је "Франце 24".

Додаје се и да је намјера Владе Црне Горе да отме имовину СПЦ контроверза која је разљутила већину и унијела немир у животе већинског православног становништва.

У тексту француског медија пише како у срцу Црне Горе манастир Острог, утиснут у камену литицу, прихвата ходочаснике у своје мирно светилиште, али да се ипак свето мјесто православља и љековитих моћи данас суочава са турбуленцијом која је оштро подијелила земљу.

"Свештеници и њихови сљедбеници недељама излазе на улице, оптужујући владу да планира да украде њихове свете реликвије и имовину новим законом који би многе њихове цркве, укључујући и Острог, могао претворити у државно власништво, објашњава "Франце 24".

У тексту се додаје да се Ђукановић заиграо, односно да је пред њим дуг пут ако мисли да ће успијети да реализује сличан сценарио као у Украјини и да створи сопствену цркву и преносе ријечи Јована Радовића, који је исказао сумњу да се иза отимања имовине од Цркве и вјерника крију финансијски интереси појединаца.

Портал преноси како је лажна, тзв. црногорска црква проглашена деведесетих година, те да нема ни двадесет свештеника, а најважније – да нема кредибилитет и да је православни свијет не признаје.

У тексту се додаје како Мираш Дедеић упкос свему прижељкује примјену закона и успостављање неких „нових путева", пренио је ИН4С.

"Франце 24" закључује како је ово довело у фокус питање националног идентитета у земљи у којој је више од три четвртине православног становништва и више од трећине оних који се изјашњавају као Срби, пренио је Спутњик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана