Формирање власти у Подгорици на чекању

ГС
Foto: Архива

ПОДГОРИЦА- Формирање власти у Подгорици мораће да чека одлуку Уставног суда о жалбама на изборни процес, па ће до проглашења коначних резултата на власти остати досадашњи градоначелник из ДПС.

То је саопштио предсједник ОИК-а Веселин Вукчевић и додао да је све у вези са изборним резултатима урађено у складу са Законом о избору одборника и посланика.

Проблем је, међутим, што Црна Гора нема функционални Уставни суд, односно нема кворум за одлучивање.

Вукчевић је навео да је ОИК утврдио привремене резултате у Подгорици, али да је обавјештен да је 14 подносилаца приговора незадовољно рјешењима ДИК-а, искористило законско право и поднијело жалбе Уставном суду, ради заштите бирачког права.

“То значи да је, подношењем ових жалби, поступак заштите бирачког права измјештен код Уставног суда...", рекао је Вукчевић, пренијели су подгорички медији.

Међутим, Уставни суд Црне Горе нема кворум за одлучивање од 13. септембра ове године, када је, пензионисањем судије Миодрага Иличковића остао са свега троје, од седам судија.

ДПС Мила Ђукановића је послије избора 23. октобра и даље појединачно најутицајнија странка у Главном граду Црне Горе, али неће моћи да формира власт.

Како је најављено, власт ће формирати новоформирани покрет Европа сад са странкама побједницама парламентарних избора из августа 2020.

Један од лидера тог покрета Јаков Милатовић најавио је јуче да ће власт у Подгорици бити формирана до Дана ослобођења града, 19. децембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана