Формирана комисију за оцјену поступања полиције приликом трагедије на Цетињу

Tanjug
Foto: Vijesti.me

ПОДГОРИЦА - Директор Управе полиције Зоран Брђанин донио је одлуку о формирању четворочлане комисије за оцјену поступања службеника полиције приликом трагедије на Цетињу, у којој је Цетињанин Вук Бориловић (34), 12. августа из ловачке пушке убио десет суграђана.

То је за подгорички Дан потврђено из Министарства унутрашњих послова.

У одговору је прецизирано да су чланови комисије два главна полицијска инспектора из Управе полиције, од којих је један предсједник комисије, један члан је представник синдиката Управе полиције и четврти члан комисије је представник Министарства унутрашњих послова.

Како се додаје, предузете су активности прикупљања и анализе обавјештења, доказа, те изузимање видео-снимака са надзорних камера које се налазе у близини мјеста овог трагичног догађаја.

"У процедури је израда записника и мишљења, те ће оцјена комисије у односу на поступање полицијских службеника на Цетињу 12. августа, бити завршена у најкраћем могућем року", навели су из МУП-а.

У незапамћеној трагедији у насељу Медовина на Цетињу, 12. августа поподне, Цетињанин Вук Бориловић (34), усмртио је из ловачке пушке десет суграђана и ранио шест. Након тога и он је лишен живота, а још увијек се утврђује да ли га је усмртио полицајац или суграђанин Ненад Нено Калуђеровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана