Формиран предмет због навода из Маровићевог писма Ђукановићу

СРНА
Foto: Aрхива

ПОДГОРИЦА - Специјално државно тужилаштво у Подгорици формирало је предмет поводом навода из отвореног писма које је правоснажно осуђени некадашњи функционер ДПС-а Светозар Маровић упутио предсједнику Црне Горе Милу Ђукановићу.

Маровић у писму, између осталог, пита Ђукановића ко је од њих двојице руском олигарху Олегу Дерипаски продао земљиште од 50.000 метара квадратних, "чиме је држава оштећена за 100 милиона евра".

"Провјерићемо наводе о продаји земље, а уколико за остало што је поменуо предмети нису формирани и они ће бити", речено је у Специјалном државном тужилаштву.

Некадашњи функционер ДПС-а Светозар Маровић упутио је јуче отворено писмо свом дугогодишњем сараднику предсједнику Црне Горе Милу Ђукановићу у којем му поручује да га поново на исти начин покушава злоупотријебити како би спасио себе.

"Имаш ли стида, човјече? Срами се пред собом када нећеш пред онима који ти и данас наивно вјерују. Имаш ти, кажеш, разумијевања за америчке санкције против мене, кога си некад пријатељем звао. Јесу ли то они Американци које си плаћао преко лобистичких група Сороша", навео је Маровић, између осталог, у писму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана