Флоренс Артман - Пропаст међународног права

Aгенције
Флоренс Артман - Пропаст међународног права

Подгорица - Некадашњи портпарол Хашког тужилаштва Флоренс Артман оцијенила је да је пресуда бившем команданту такозване Ослободилачке војске Косова /ОВК/ Рамушу Харадинају пропаст за међународно право.Артманова је за црногорску Телевизију "Вијести" рекла да се Трибунал понаша као повинцијални суд и да је доживио пораз јер је одустао од тражења истине.

"Међународно судство је креирано да уради оно што не може домаћи суд, да заштити свједоке, да има став и снагу везано за оптуженике који имају моћ и који би могли пореметити цијели процес и спријечити извођење правде. На крају видимо да се Хашки трибунал у неколико предмета понаша као провинцијални суд. За случај Харадинај било је политичке препреке изван Трибунала да се не оптужује ниједан припадник из ОВК", рекла је Артманова.

Она је рекла да је у предмету против Харадинаја било очигледних проблема са свједоцима.

Артманова је навела да је Трибунал негирао да је велики број свједока Хашког тужилаштва убијен, у овом случају више од 10, додајући да није утврђено да ли су то биле случајне смрти, несрећни случајеви или самоубиства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана