Филмска прича о Русу ухапшеном у Хратској, који је у ствари Србин са потјернице

Агенције
Филмска прича о Русу ухапшеном у Хратској, који је у ствари Србин са потјернице

Пријава коју је против наводно руског држављанина недавно поднијела његова дјевојка открила је у Загребу особу за којом трагају српска и шведска полиција.

За њим се трага због оружане пљачке, односно трговања великим количинама кокаина и амфетамина, пише загребачки "Јутарњи лист".

Мушкарац који је према подацима Интерпола до сада користио неколико идентитета завршио је 20. септембра ове године у хрватском затвору Реметинцу, а да се уопште није знало ко је он, наводи хрватски лист.

Међутим, након што је хрватска полиција од Интерпола затражила провјеру отисака, откривено је да уопште није ријеч о Русу, него о Слободану Хрњезу (40) из Србије, ког је српска полиција евидентирала због пљачке, а у Стокхолму је за њим расписан европски налог за хапшење због трговања дрогом.

Бизарности читавог случаја доприноси то што Хрњез, који се представљао као Рус и имао документа Њемачке на име Кај Атамдшханов, наводно уопште не говори руски, него се полицајцима који су га хапсили обратио на течном српском језику. како лист наводи, он је наводно у разговорима с полицајцима грешио изговарајући своје руско име, односно сам није знао течно изговарати име човјека чије је документе имао и сваки пут је изговарао друкчије. Знање српског језика покушао је да оправда изговором да има родбину у Србији.

Цио случај започео је када је једна млађа жена хрватској полицији пријавила да је један мушкарац с којим је претходно била на вечери, а који је живио у изнајмљеном апартману у једном познатом загребачком хотелу, прети убиством и то пиштољем, а убиством прети и њеној родбини.

Полиција је покуцала на врата мушкарца и ухапсила га због пријетње. Једини документ који је имао гласио је на име Атамдшанов, а радило се о напола уништеној њемачкој личној карти, за коју је мушкарац тврдио да је уништена у машини за веш.

Приликом претраге апартмана и аутомобила полиција, пак, није пронашла пиштољ који је дјевојка спомињала. Мушкарац, који је и даље инсистирао на свому руском идентитету, кривично је пријављен због претње и притворен у Реметинцу. Потом је полиција због, благо речено, читавог низа нелогичности одлучила да провјери његов идентитет и Интерполу су послати његови отисци прстију, пише "јутарњи лист"

Након пет дана из Интерпола су одговорили да отисци припадају особи која је у њиховим базама података евидентирана као Слободан Хрњез, а за којом је канцеларија Интерпола у Стокхолму има расписану потјерницу због сумњи да је био дио групе која се бавила кријумчарењем великих количина кокаина и амфетамина. У бази података Интерпола такође је забиљежено како се Хрњеза у Београду доводи у везу с једном оружаном пљачком. Интерпол је упозорио да се ради о особи која користи неколико идентитета, односно путује под разним именима, како онима с подручја бивше Југославије, тако и земаља западне Европе.

До сада је Интерпол забиљежио како се Хрњез користио именима Бојан Иванишевић, Бобан Петровић, али и Андреас Риедел.

Након што су му предочени подаци добијени од Интерпола, а на основи његових отисака прстију, мушкарац је и даље остао при својој причи, инсистирајући да је он Атамдшанов, а не Хрњез.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана