Филмска јурњава мађарске полиције за Србима

Срна
Филмска јурњава мађарске полиције за Србима

Будимпешта - Мађарска полиција је после јурњаве аутомобилима ухапсила двојицу Срба јер су покушали да опљачкају златару у граду Дебрецину.

Становница Дебрецина је путем броја за хитне случајеве поднијела пријаву путем телефона за хитне случајеве када је примjетила да су два мушкарца напала трећег испред златаре.

Међутим, док је она састављала извјештај, двојица нападача су побjегла са лица мjеста.

Полиција у Дебрецину кренула је у потрагу за починиоцима који су бjежали жутим аутомобилом.

Један од полицијских аутомобила уочио је жути аутомобил у центру града неколико минута након објаве и почео да их прати.

Полицијски аутомобили покушали су да блокирају пут аутомобилу у бjекству из готово свих праваца.

Возач је почео да паничи, а убрзо након тога, уплашени због полицијских аутомобила који су их пратили, жути аутомобил је налетио на неке аутомобиле паркиране у близини одмах након што је промашио скретање. Двојица мушкараца су затим почела да бjеже, али их је полиција ухватила.

Полиција је саопштила да су двојица Срба ушли у златару и одмах напали, а један од њих је уперио и пиштољ у продавца. Затим су обојица почела да га ударају и туку. Трговац је покушао да се одбрани, па су почели да се туку.

Пљачкаши су потом покушали да спакују накит у црну торбу, али су на крају морали да бjеже, па су оставили и пиштољ и торбу. Њих двојица су признали све.

Четрдесетшестогодишњи Србин и његов 37-годишњи брат, осумњичени за оружану пљачку, на саслушању су све признали, преноси Б92.

Браћа су приведена, а поднијет је и предлог за њихово хапшење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана