Филип Главаш не вјерује да је његов отац побјегао из Хрватске

Танјуг
Филип Главаш не вјерује да је његов отац побјегао из Хрватске

ЗАГРЕБ - Филип Главаш, син и адвокат осуђеног ратног злочинца Бранимира Главаша, каже да не вjерује да је његов отац побjегао из Хрватске, нико га није видио од прексиноћ, кућа је празна, а мобилни телефон му је искључен.

Главаш, кога је загребачки Жупанијски суд у октобру у поновљеном поступку неправоснажно осудио на седам година затвора за ратни злочин над српским зивилима, 1991. године у Осијеку, написао је у уторак увече на Фејсбуку да одлази из Хрватске у БиХ, јер има два пасоша и да нема намеру да у затвору проведе ниједан дан више.

Како јавља хрватски РТЛ, у Главашевом стану у Осијеку спуштене су ролетне. Главашев син каже да се с њим последњи пут чуо пре два дана. Он сматра да Главашев одлазак у БиХ није бијег и да нема везе с неправоснажном пресудом од прошлог мјесеца.

"Увјерен сам да ова неправоснажна пресуда не може опстати. И да он по њој у затвор више не може ићи тако да не видим разлог зашто би он због те пресуде одлазио у БиХ", рекао је Филип Главаш за РТЛ Данас.

Главашев син и адвокат је рекао да његов отац редовно одлази у БиХ јер тамо поседује некретнину. Навео је да Главаш тамо редовно летује и да га не би изненадило да је отишао да обави неке приватне ствари. Главаш млађи је подсетио да је његов отац до сада већ одложао пет година и три мјесеца затвора, према првобитној пресуди за ратни злочин над српским цивилима у Осијеку.

"Неправоснажном пресудом му је изречено седам година затвора, што значи да би морао издржати још годину дана и три мјесеца", изјавио је Филип Главаш. Министар безбједности у Савјету министара БиХ Ненад Нешић рекао је јуче да нема информацију о уласку Бранимира Главаша у БиХ, али и да је дао налог да се то провјери.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана