Фереро самоиницијативно повлачи дио производа и у Црној Гори

Танјуг
Foto: Илустрација

ПОДГОРИЦА- Компанија Фереро саопштила је да самоиницијативно у Црној Гори повлачи одређене Киндер производе, произведене у Белгији.

У Европи је раније ове седмице откривено неколико десетина случајева заразе салмонелом, а сумња се на Киндер чоколаде компаније Фереро, произведене у Белгији.

"Фереро сарађује са надлежним институцијама контроле квалитета хране због могуће повезаности са појединим пријављеним случајевима салмонеле ван граница Црне Горе. Иако након тестирања Киндер производа пласираних на тржишту Црне Горе ниједан није био позитиван на салмонелу, нити нам је пристигла иједна жалба потрошача до сада, ову ситуацију схватамо изузетно озбиљно, јер нам је брига о потрошачима увек приоритет", саопштено је из ове компаније, преносе подгоричке Вијести.

Наводе да су као мјеру предострожности, одлучили да са тржишта у Црној Гори самоиницијативно повуку Киндер Чоко-бонс и Киндер Хепи Моментс са одређеним серијски бројевима, произведеним у Белгији.

"Сви остали Фереро производи, укључујући ненаведене Киндер производе, нису обухваћени овим добровољним повлачењем из продаје....", наводе у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана