Фејзић отет, мучен и злостављан на Косову

Агенције, Фото: Телеграф
Фејзић отет, мучен и злостављан на Косову

Подгорица - Поводом нестанка Рожајца Мухарема Фејзића (32) у вечерњим часовима 30. маја, његов брат Мирсад Фејзић, упутио је писмо предсједнику Црне Горе Филипу Вујановићу, премијеру Милу Ђукановићу, те предсједнику Скупштине Ранку Кривокапићу, преносе подгоричке “Вијести”.

Мирсад Фејзић у писму наводи да је његовог брата Мухарема “група наоружаних и маскираних особа зауставила његово возило и одвела га у непознатом правцу”.

- Тек сутрадан смо сви сазнали да је пронађен на Косову. Наводи полиције да је пронађен здрав, на жалост, нису потпуно тачни. Брутално је претучен и мучен, а његово тијело је паљено на неколико мјеста. У каквом је стању враћен с Косова можда могу рећи фотографије које вам шаљем уз писмо - наводи се у писму Фејзића.

Фејзић је подсјетио да је његов брат недавно у Скупштини говорио о криминалним активностима и постојању шверца цигаретама на граници Црне Горе с Косовом.

- Истог тренутка затражио је да се његови наводи провјере и да му се пружи потребна заштита. Реакција државних органа је изостала. Нећемо себи сада дати за право да коментаришемо колико је то био одговоран однос оних који би, ваљда, требало да служе држави и њеним грађанима. Мухарема нико од званичника није посјетио. У другим би земљима и на тај начин био заштићен – наведено је у писму.

Умјесто поштовања и одговорног односа према обичном грађанину и провјере његових навода у интересу државе Црне Горе, додао је, дозвољено је криминалним структурама да Мухарем буде отет недалеко од центра града.

- Неко им је у Црној Гори дозволио да возе ауто без регистраских ознака. Они су без икаквих проблема, и без Мухаремових потребних докумената, очигледно прешли државну границу и завршили с њим у сусједној земљи. Отмичари су му се обратили само једном и казали да је дошло вријеме да га види главни - наводи се у писму Мирсада Фејзића.

Подржавамо политику приступања Црне Горе Европској унији, додао је.

- Зато нас и брине чињеница да се грађанин Црне Горе, који одговорно говори о познатим му негативним појавама у средини у којој живи, може бити отет и преведен преко државне границе – истакао је Фејзић.

То може, према његовим ријечима, “да говори о слабости и неспремности наше државе што се ваљда никако не смије допустити”.

- Не смије се ваљда допустити да криминалци неопажено прелазе државну границу и раде код нас и с нама шта год желе. У Црној Гори је свако питање осјетљиво. Зато јасно саопштавамо да породица Фејзић никако не жели да се овај случај политизује и постане предмет политичких манипулација. Искључиво желимо мир и спокој. Хоћемо безбједност за Мухарема и његову дјецу. Разумите нас да не тражимо ништа више него што већ имају ваша дјеца. Тражимо да се својим ауторитетом заложите да се нашем Мухарему гарантује безбједност и нормалан живот а случај процесуира - навео је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана