Фајон: У Словенији постоји велика подршка ЕУ и њеном проширењу

ГС
Foto: Танјуг

БЕОГРАД-  Словенија је пријатељ свих држава на Западном Балкану (ЗБ) и када би све земље ЗБ скоро ушле у Европску унију (ЕУ), не бисмо имали ове проблеме са границама нити било која отворена питања, изјавила је министарка спољних послова Словеније Тања Фајон и истакла да у Словенији постоји велика подршка и ЕУ и њеном проширењу.

Одговарајући на питање шта је реално када је ријеч о уласку Србије у ЕУ рекла је да реалност зависи од ствари и са једне и са друге стране.
 

"Искрено мислим да Србија треба да нам да добре аргументе, да ради реформе економске, социјалне, борбу против организованог криминала и корупције, борбу за владавину права, слободу медија. Када све то кажем, не мислим да Србија све то ради због Брисела, већ због својих грађана. То ће им побољшати живот",  навела је Фајон у интервјуу за Српски телеграф.
 

Додала је да у Словенији још постоји велика подршка и Европској унији и њеном проширењу.
 

Говорећи о ситуацији на Косову и Метохији истакла је да очекује да са једне стране Приштина заустави све полицијске акције, а са друге стране да Србија, како је рекла, својим великим утицајем учини све да нормализује ситуацију и да се нормализују односи за грађане.
 

Истакла је да је дијалог веома важан и да је Бриселски споразум обевезујући за обе стране.

Такође и да међународна заједница и ЕУ, односно Словенија као дио Уније, траже нормализацију и конструктиван приступ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана