Ево колике су нове плате Пленковића и Милановића

Агенције
Ево колике су нове плате Пленковића и Милановића

ЗАГРЕБ - Премијер Хрватске Андреј Пленковић и његова влада коју чине Хрватска демократска заједница (ХДЗ), Домовински покрет (ДП) и мањи коалициони партнери одлучили су значајно подићи плате министрима, скупштинским посланицима, државним секретарима, уставним судијама, али и свим осталим државним службеницима.

Док Пленковић о свему још увијек не жели много говорити, рјечитији је његов главни коалициони партнер, предсједник Домовинског покрета Иван Пенава.

- Кроз задња два-три састанка о процентима с којима би ишло повећање, била је ријеч о износу од 70 посто или више, рекао је Пенава за РТЛ.

- Одлука би била донијета у августу или крајем јула. Примењивала би се најраније од 1. јула, односно с исплатом плата у августу, додао је Пенава.

Ако овај приједлог буде усвојен овако како каже Пенава, нове плате хрватског премијера Пленковића и предсједника Зорана Милановића износиле би:

Пленковић - најмање 5.211 евра (стара плата 3.263 евра нето)
Милановић - најмање 5.804 евра нето (стара плата 3.587 евра нето)

Треба напоменути да су, према ономе што је рекао шеф ДП-а, ово најмањи могући износи нових плата челних људи Хрватске. Плате би у истом проценту требале расти и министрима, државним тајницима, саборским заступницима, уставним судијама...
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана