Ерјавец смијењен са мјеста преговарача

Агенције
Ерјавец смијењен са мјеста преговарача

Љубљана - Министар спољних послова Словеније Карл Ерјавец изјавио је да је до ратификације хрватског приступног уговора са ЕУ могло доћи почетком марта да није смијењен са мјеста преговарача о питању Љубљанске банке, преносе агенције.

- Ствар смо практично довели до краја. У то је било уложено десет мјесеци напора - рекао је Ерјавец словеначким медијима.

Он сматра да ће до састанка предсједника влада Зорана Милановића и Јанеза Јанше 10. марта у Загребу бити ријешени технички детаљи у вези са споразумом о Љубљанској банци.

Ратификација хрватског приступног уговора би, према ријечима Ерјавеца, требало да услијели на ванредној сједници парламента само што сада још није јасно када ће се то догодити.

Предсједник Владе Словеније Јанез Јанша неочекивано је смијенио Ерјавеца са мјеста преговарача о питању Љубљанске банке са хрватском колегиницом Весном Пусић.

Ерјавец, који је најавио скори излазак из Владе, сматра неоправданим критике да би због свог скорог изласка из владе био невјеродостојан преговарач.

О оставци на мјесто министра спољних послова Ерјавец ће говорити у петак, а парламент ће о томе формално бити упознат почетом марта.

Из владајуће коалиције повући ће се и Демократска странка пензионера на чијем је челу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана