Епископи Јован и Кирил добили крст и панагију митрополита Амфилохија

Срна
Епископи Јован и Кирил добили крст и панагију митрополита Амфилохија

ПОДГОРИЦА - Епископи пакрачко-славонски Јован и јужно-централноамерички Кирил добили су данас на поклон крст и панагију блаженопочившег митрополита Амфилохија.

Драгоцјене поклоне им је у Цетињском манастиру уручио администратор Митрополије црногорско-приморске и епископ будимљанско-никшићки Јоаникије, који је истакао да је стари обичај да дјеца од свог духовног оца имају понешто за успомену.

“Архијерији који су подигнути у овој обитељи најљепше је да добију знаке архијерејског достојанства - крст и панагију. Нека вам буду за успомену, за укрепљење и за сјећање и чување нашега заједништва и нас као духовних чеда и уопште јединства Цркве за сва будућа времена”, рекао је владика Јоаникије.

Он је рекао да су се данас у Цетињском манастиру подсјетили великог митрополитовог дјела.

“Он нам је оставио велико завјештање. И наравно, по томе што нам је он оставио и завјештао својим животом и својим дјелима - и оно што знамо и оно што је негдје остало скривено у тајни његовог односа са Богом - ми данас овдје осјећамо његово присуство. Посебно ми, његова духовна чеда”, рекао је епископ Јоаникије.

Владике Јован и Кирило јутрос су са епископом Јоаникијем служили Свету архијерејску литургију у Цетињском манастиру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана