Епископ Никодим: Драго ми је да су се наши обичаји сачували

Срна
Foto: Срна

КИСТАЊЕ- Његово преосвештенство епископ далматински Никодим рекао је данас у Ивошевцима код Кистања да су се српски обичаји у овом крају сачували и да га радује што се на прослави славе Храма Рођења Светог Јована Крститеља окупио велики број вјерника.

"Драго ми је да видим да сте данас сви овде и да смо сви у заједничкој молитви уложили труд и помолили се и за наше славне претке који су долазили у ове исте свете храмове да заблагодаре Господу", рекао је владика Никодим у бесједи послије Свете архијерејске литургије.

Он је подсјетио на значај данашњег празника, како се родитељима Светог Јована Крститеља Бог смиловао и учинио чудо да им се у дубокој старости роди дијете и да буде "највећи од жене рођен", који је прије Исуса Христа најављивао долазак царства небеског, саопштено је из Епархије далматинске.

"Свети Јован Крститељ позивао је и на покајање, јер се приближило Царство Божије, како је он то говорио. Господ нам је то Царство приближио својим доласком и зато ми треба да се уподобљавамо Њему", рекао је владика Никодим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана