Епископ далматински Никодим посјетио Цетињски манастир

Срна
Епископ далматински Никодим посјетио Цетињски манастир

ЦЕТИЊЕ - Његово преосвештенство епископ далматински Никодим истакао је данас током посјете Цетињском манастиру да Црква, када је на распећу, највише доприноси спасењу свијета.

 “Осјетио сам потребу да вас видим због страдања које имате сада, у ово наше, савремено доба, када се то не би требало дешавати, с обзиром на људска права и све тековине савременога света. Али, ми смо у овим штурим крајевима пуним камена увек били страдална Црква. И Црква може да буде највише и да покаже то што јесте, управо када је страдање и када се налази на крсту и распећу”, рекао је епископ Никодим.

Из Митрополије црногорско-приморске саопштено је да је епископ Никодим, који се у Цетињском манастиру поклонио руци Светог Јована Крститеља, ћивоту Светог Петра Цетињског и честици Часног Крста Господњег, изразио велику радост овом посјетом.

Ово је његова прва посјета Цетињском манастиру од како је ступио на дужност епископа далматинског.

Његово високопреосвештенство митрополит Амфилохије рекао је да су и претходници епископа Никодима долазили на Цетиње.

“А, имали смо и митрополите из Далмације. Добродошао си овдје и донио крст распете Епархије далматинске да и нама мало помогнеш у ношењу овдашњег крста. Увијек си добродошао и нека Господ благослови твоје путеве”, истакао је митрополит Амфилохије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана