Eпархија: Рашчињени ђакон није био у Книну у име СПЦ

Срна
Eпархија: Рашчињени ђакон није био у Книну у име СПЦ

ШИБЕНИК - Епархија далматинска саопштила је да рашчињени ђакон Илија Ћалина прослави војне акције “Олуја” у Книну није присуствовао у име Српске православне цркве (СПЦ), већ да је то одраз његовог личног става.

Из Епархије демантују наводе појединих медија да је некадашњи ђакон Епархије британско-скандинавске Ћалина имао благослов Његовог високопреосвештенства архиепископа задарско-шибеничког и митрополита далматинског Никодима да се на обиљежавању 29. година од хрватске војне и полицијске акције “Олуја” 5. августа, у Книну поклони палим хрватским борцима.

-Ћалина је на Илиндан у Задру пресрео митрополита Никодима док је након литургије разговарао са вјерницима и тада му споменуо ову своју намеру, на шта је добио изричит одговор да за такав чин нема никакву врсту благослова, нити одобрења - истичу из Епархије далматинске.

У саопштењу се наводи да је Ћалина одлуком надлежног Епархијског суда у јуну рашчињен и враћен у ред лаика и да је стога јасно да је његово појављивање искључиво одраз личног става.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана