Епархија милешевска: Свештенику Саши Јањићу пријети депортација?

Srna
Епархија милешевска: Свештенику Саши Јањићу пријети депортација?

ПОДГОРИЦА - Архијерејском намјеснику пљеваљском протојереју-ставрофору Саши Јањићу уручен је позив да се јутрос јави у станицу граничне полиције у Пљевљима, саопштила је Епархија милешевска.

 

"Судећи по актуелним дешавањима у Црној Гори и прогону Српске православне цркве и њеног свештенства, постоји оправдана бојазан да ће свештенику Саши Јањићу данас бити уручено рјешење о депортацији", наводе из Епархије милешевске.

Синоћ, одмах након уручивања полицијског позива, становници Пљеваља и околних мјеста почели су да се окупљају око Храма Светог Великомученика Георгија на Гукама, гдје отац Саша живи са супругом и двије ћерке, у знак подршке свом свештенику.

Његово преосвештенство епископ милешевски Атанасије апеловао је на надлежне органе да покажу минимум људскости и обуставе све поступке који уносе смутње и немир у народ.

"Народ пљеваљског намјесништва Милешевске епархије узнемирен је вијешћу о могућности прогона свога свештеника. Надлежни треба да учине све да сачувају мир међу народом, а не да досипају уље на ватру вршећи репресију над својим народом и његовим свештенством", нагласио је Епископ Атанасије", преноси Епархија милешевска.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана