Елена Пономарјова - Косово творевина моћника

Агенције
Елена Пономарјова - Косово творевина моћника

Београд - Република Косово настала је због интереса великих сила које контролишу токове новца, изјавила је Елена Пономарјова са Московског института за међународне односе, пренијеле су агенције.

Према њеним ријечима, самозвана република Косово настала је као резултат агресије САД и NATO на суверену државу Србију и та творевина служи интересима свјетске врхушке, објаснила је она.

- Конкретно, ријеч је о неколико десетина краљевско-аристократских и банкарских породица које контролишу главне глобалне финансијске токове и дјелатност мултинационалних компанија - рекла је Пономарјова.

Она је изјавила за "Глас Русије", поводом пет година од самопроглашења Косова као независне државе да је самозвана република Косово легло међународног криминала, илегалног бизниса и латентног тероризма.

- Косово је одличан примјер мафијашко-терористичке државе и налази се раме уз раме са Авганистаном, који је био једна од првих земаља која је признала Косово - истакла је Пономарјова.

Она је навела да не би требало занемарити мишљење Џона Лафланда, британског научника и члана британског Хелсиншког одбора за људска права, да је "суверенитет Косова фикција, а да се реална власт налази у рукама службеника ЕУ и војске NATO-а".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана