Екстрадициони противор Пит Булу

Taнјуг
Екстрадициони противор Пит Булу

Подгорица - Саши Цветановићу (33), званом Пит Бул, из Врања, који је ухапшен у подгоричком насељу због сумње да је убио Николу Бојовића, одређен екстрадициони притвор.

Цветановић, који је ухапшен јуче, у притвору је због опасности од бјекства.

Цветановића је, како су пренијели подгорички медији, данас саслушао истражни судија Вишег суда у Подгороци Мирослав Башовић.

Према незваничним сазнањима подгоричког портала ЦдМ-а, Башовић данас Цветановића није испитивао о убиству Бојовића, већ због кривичног дјела крађа. Црногорска полиција ухапсила је Цветановића по налогу Министарства унутрашњих послова Србије.

"Хапшење Цветановића услиједило је након размјене информација црногорске и српске полиције у вези са убиством Милоша Видаковића из Панчева, које је извршено 2. јула око 00.30 сати у Будви", саопштено је јуче након хапшења Цветановића из Управе полиције.

Управа полиције, у сарадњи са Тужилаштвом и колегама из Србије, у наставку заједничких активности предузима даље мјере и радње на расвјетљавању још једног броја кривичних дијела извршених на организован начин на територији обије државе.

"Заједничке активности полиција Црне Горе и Србије се спроводе на основу досадашње сарадње и рада заједничких истражних тимова полиција двије државе", додаје се у саопштењу.

Размјена информација двије полиције довела је и до хапшења Слободана Шарановића прије мјесец дана у Будви, који се сумњичи да је наручилац убиства Николе Бојовића. У српској полицији најављују да ће сарадња довести до расвјетљавања и других злочина, а они дуго година прате рад полиције кажу да је таква сарадња логична ако се има у виду сарадња личности из подземља из Србије и Црне Горе.

"Околности су такве да та сарадња мора да постоји, као што постоји у читавом региону, а најинтензивнија је између Србије и Црне Горе по природи посла, јер тај криминал, да тако кажем путује од приморја преко Златибора, Београда, Новог Сада и иде даље. Тако да је јасно да другачије не може да буде", каже Војислав Туфегџић, уредник Новог Магазина.

Иако се раније могло чути да сарадња двије полиције не постоји, и да се чак и опасни криминалци полујавно крију на територији Црне Горе, Туфегџић каже да је сарадње било и раније, само да медији нису довољно извјештавали о томе.

"Никада није ни било да кажем наших и њихових. Можда су државе за себе, али криминалци имају тај свој свјет и разумљиво је да најлакше путују на тој релацији између Србије и Црне Горе", каже Туфегџић.

Слиједеће недјеље у Београду ће се састати директори црногорске и српске полиције гдје би требало да се договори даља сарадња на расвјетљавању још једног броја кривичних дјела извршених на организован начин на територији обије државе.

Никола Бојовић (39), брат једног од вођа "земунског клана", убијен је 29. априла ове године у центру Београда, када је непознати убица, наочиглед бројних пролазника, у њега испалио 15 хитаца. Полиција сумња да је ликвидација наређена из Црне Горе, у којој Бојовићи, наводно, имају моћне непријатеље.

У заједничкој акцији црногорске и српске полиције 24. јула ухапшени су Даниловградјанин Слободан Н. Шарановић (74) и Никшићанин Ратко М. Кољеншић (36) због сумње да су са Београдјанином Милошем Делибашићем организовали убиство Николе Бојовића.

Шарановић се, наводно, сумњичи да је наручио убиство Николе Бојовића, како би се освјетио за смрт свог брата Бранислава Шарановића, који је ликвидиран 8. октобра 2009. године на Дедињу.

Судија за истрагу Вишег суда у Подгорици Мирослав Башовић одредио је екстрадициони притвор Шарановићу и Ратку Кољеншићу, који су ухапшени по потерници Интерпола Београд, а по наредби Специјалног одјељења Вишег суда у Београду. Адвокати Шарановића и Кољеншића, Зоран Пиперовић и Никола Медојевић, оцијенили су да нису испуњени услови за њихово изручење Србији и тражили да им се укине притвор. Они су судији за истраге подгоричког Вишег суда Мирославу Башовићу послали свој став, на захтјев за изручење њихових брањеника Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана