Ексхумација жртава Олује у Задру

Танјуг
Ексхумација жртава Олује у Задру

Београд -- На Градском гробљу у Задру надлежни органи Хрватске су почели ексхумацију посмртних остатака жртава српске националности које су убијене у акцији "Олуја".

Комисија Владе Србије за нестала лица је саопштила да се очекује да ће процес ексхумације на овом гробљу трајати око шест радних дана, а од свих ексхумираних посмртних остатака биће узети узорци ради идентификације методом ДНК анализе.

Овим се наставља процес ексхумација гробница у региону сjеверне Далмације у којима су покопане жртаве страдале у акцији хрватске војске и полиције "Олуја", који је почео 2001. године ексхумацијама на градском гробљу у Книну, гдjе су извађени посмртни остаци 301 жртве.

"Процес је настављен ексхумацијом 31 посмртних остатака на гробљу Света Мара у Шибенику у новембру 2012. године, а идентификовани су и породицама предати посмртни остаци 254 лица. Наставак ексхумација је од посебног значаја за породице несталих лица, које годинама покушавају да пронађу и достојно сахране посмртне остатке својих најближих", наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана