Еди Рама: Чекамо саопштење Кфора, подржавамо деескалацију сукоба

Танјуг
Еди Рама: Чекамо саопштење Кфора, подржавамо деескалацију сукоба

ТИРАНА - Албански премијер Еди Рама изјавио је, поводом хапшења наоружаних косовских специјалаца у Србији, да ће сачекати резултате истраге Кфора и да подржава хитну деескалацију сукоба.

-Ко каже да ћутимо или ко хоће да оптужбама долијемо уље на ватру, док Кфор истражује случај, не брине ни за Косово ни за Албанију, већ само за мутну политичку борбу са мном или измишљену ратну политику са Србијом - написао је Рама на Твитеру.

Додао је да зато мора „још едном да их подсјети да је Албанија дио евроатлантске заједнице и да је на истој линији као и ова заједница која је бомбардовала Србију и створила Косово“.

Државни секретар у Министарству унутрашњих послова Жељко Бркић саопштио је да су јуче у 12.38 часова дубоко у територији централне Србије припадници антитетористичке групе полиције лоцирали и ухапсили троје припадника такозване косовске полиције који су били под пуном ратном опремом, а да припадници МУП-а ни у једном тренутку нису прешли административну линију.

Косовска полиција саопштила је да су тројица њених припадника "киднапована" од стране српске специјалне полицијске јединице, као и да није ријеч о специјалцима, већ о службеницима граничне патроле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана