Џомић: У мом случају ријеч је о државном прогону

Вечерње новости
Џомић: У мом случају ријеч је о државном прогону

Подгорица - Протојереј-ставрофор Митрополије црногорско-приморске Српске православне цркве Велибор Џомић изјавио је да је суочен са државним прогоном при покушају да дође до “папира” који би му гарантовали боравак у Црној Гори у којој живи 17 година, по основу спајања породице.

- Чим хајку проводи МУП Црне Горе, а остали органи ћуте, онда се не може бити далеко од закључка да је ријеч о “државном ћерању”. Додуше, улоге су подијељене: СДП је налогодавац, а МУП је извођач радова. Има и нијемих посматрача и то двије врсте: једни одобравају, а други не, али немају храбрости да се безакоњу успротиве - појаснио је Џомић.

Он је за “Вечерње новости” рекао да је, ипак, срећа што је Управни суд до сада био “на висини задатка” и сва рјешења МУП-а поништио као незаконита.

На питање ко то брани Црну Гору од Велибора Џомића, он је рекао да су то СДП и њен лидер Ранко Кривокапић.

- Кривокапић покушава да протјера педесетак свештених и монашких лица само зато што припадају канонској Православној цркви. Али, добрано се преварио - поручио је Џомић.

Говорећи о проблему црквене имовине, Џомић је навео да се на њу атакује са више страна.

- Покушавају да отму цркву на Крушевцу и Ћипуру, да незаконито избришу Митрополију као власника храмова, а на Преображење већ трећу годину забрањују службу Божију само зато што рашчињени Дедеић подноси некакве пријаве са жељом да и он обавља неку тобож-службу. Ријеч је о класичном кршењу законских прописа. Ипак, надам се да ће та питања ускоро бити ријешена - навео је Џомић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана