Џомић нема проблема са МУП-ом Црне Горе, него са АНБ

Срна
Џомић нема проблема са МУП-ом Црне Горе, него са АНБ

Подгорица - Црногорски министар унутрашњих послова Рашко Коњевић рекао је да Министарство унутрашњих послова /МУП/ мора да спроводи закон, а парох подгорички Велибор Џомић то жели да представи као лични обрачун.

Коњевић за црногорске електронске медије каже да Џомић нема проблем и спор са МУП-ом, већ са Агенцијом за националну безбједност /АНБ/, која га означава као опасност по националну безбједност.

"Закон о странцима нас експлицитно обавезује у члану 36 и члану осам да не смијемо одобрити привремени боравак лицима које АНБ означава као опасност по државне интересе. Такође, Закон изричито наређује да се лицима која АНБ означава као опасност по националну безбједност забрањује улазак у Црну Гору", рекао је Коњевић.

Ако Џомић добије мишљење АНБ-а да није сметња по националну безбједност Црне Горе, каже Коњевић, он ће тада добити и рјешење о продужењу привременог боравка у складу са позитивним прописима.

Џомићева жалба на рјешење МУП-а да мора да напусти Црну Гору предата је данас Управном суду, који ће о томе донијети одлуку у року од пет дана.

Џомић је јуче напустио Црну Гору, након што је у подгоричком Центру безбједности узео рјешење МУП-а. Он се тренутно налази у Требињу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана