»Џихади Џон није био сумњив«

Б92
»Џихади Џон није био сумњив«

Лондон - Медији у ВБ су објавили фотографију Мухамеда Енвазија, снимљену непосредно прије његовог одласка у Исламску државу, у чијим редовима је познат као Џихади Џон.

Свакога дана се појављују нове информације из живота хладнокрвног убице, који је одговоран за смрт неколико британских и америчких заробљеника, пише Б92.

Према ријечима његових комшија из Лондона, он је студирао на Вестминстерском универзитету, али је послије три године напустио школовање, због веома слабих оцјена.

Радикални исламиста је са интернета уклонио готово сваки траг о себи, а тако нешто је успио да уради и у свом окружењу, које је згрануто чињеницом да је човјек који је живио у њиховој непосредној близини.

"Никада га нисмо видјели да ради било шта сумњиво у крају, али је био веома редован у џамији", наводи возач таксија Шарафт Ула.

Иако је претходно било познато да је он путовао у Танзанију, британски медији су дошли до информација да је депортован из те земље, а потом је у Лондону испитиван о својим политичким и религијским схватањима.

Званични документи кажу да је Емвази био лидер групе "Момци из Лондона", која је била на саслушању почетком 2012. године.

Потом је Емвази пресељен на запад Енглеске, како би се одвојио од групе људи са екстремним ставовима, али је убрзо добио дозволу да се врати у Лондон, у оквиру, тада новог, мониторинг програма, који је британска Влада донијела у децембру 2011.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана