Џексонвил: Кауција од милион долара за Чаушевића

Aгенције
Џексонвил: Кауција од милион долара за Чаушевића

Џексонвил - Судија Расел Хили одредио је кауцију у висини од милион долара Жељку Чаушевићу, поријеклом из БиХ, оптуженом да је радницима обезбјеђења Међународног аеродрома у Џексонвилу рекао да у ранцу има бомбу, након чега је терминал евакуисан.

Током претраге није пронађен експлозив.
Чаушевић /39/ није се оглашавао током кратког рочишта пред Окружним судом области Дувал према оптужбама за лажно пријављивање о подметању бомбе и посједовање лажне направе.

Према подацима полиције, Чаушевић, који је амерички држављанин поријеклом из БиХ, пришао је агенту Администрације за безбједност у саобраћају и рекао му да би у ранцу "требало да има бомбу". Унутар ранца службеници су пронашли малу вагу са двије батерије и микрочипом.

Чаушевић је властима рекао да има детонатор, који је у ствари даљински управљач, а у торби је пронађен и мобилни телефон.

Због бомбашке пријетње аеродром у Џексонвилу био је затворен око пет часова, а одгођено је и неколико летова док су бројни путници чекали на писти.

Није познато да ли је Чаушевић требао некуд да отпутује и власти нису објавиле мотив његових поступака.

Друга особа, која се понашала сумњуво, ухапшена је у исто вријеме када и Чаушевић, али су власти саопштиле да ова два случаја нису повезана.

Полицајци су пришли Мануелу Ривери /35/ јер се сумњиво понашао и покушао да се умијеша међу путнике.

Он није послушао ни наређење да се заустави и један од полицајаца га је физички савладао, након чега је ухапшен због опирања при хапшењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана