Џакула: Резултат политичког нечињења ХДЗ-а и СДСС-а

Aгенције
Џакула: Резултат политичког нечињења ХДЗ-а и СДСС-а

Бањалука - Предсједник Српског демократског форума /СДФ/ у Хрватској Вељко Џакула сматра да су најновији догађаји у Вуковару резултат политичког нечињења коалиције ХДЗ-а и Самосталне демократске српске странке /СДСС/, која је 9 година владала у Хрватској.

Џакула је рекао да се власт у Хрватској понаша "веома неспретно и неспособно".

Према његовим ријечима, власт је требало да наступа као држава потпуно јавно и транспарентно, да изврши припрему и да грађани схвате да свако кршење закона представља рушење легално изабраних власти и довођење у питање Устава, закона и прописа.

Он је оцијенио да најновијим догађајима у Вуковару не треба придавати велику пажњу, јер је ријеч о мањој групи великих хрватских националиста, којих ће бити још дуго и који неће моћи бити потпуно занемарени.

"Њима не треба давати толико важности, већ држава треба да функционише у пуном смислу, а она има начина како да их избјегне и заобиђе и проводи своје законе које је донијела - да би грађани српске националности могли осјетити да је то њихова држава и да у њој могу нормално да живе", закључио је Џакула.

У Вуковару се јутрос окупило око 250 хрватских ратних ветерана, који протестују због ћирилице на двојезичним таблама. Демонстранти су јуче током пријеподнева слупали чекићем табле на зградама Пореске управе и полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана